Skimmelsvamp

Skimmelsvamp er sundhedsfarligt og skal bekæmpes i tide

Skimmelsvamp er sunhedsfarligt og skal bekæmpes i tide

Skimmelsvamp opstår ved fugt- og vandskader og sidder ofte synligt på vægge, gulve eller lofte, men kan også gemme sig på steder, hvor de er svære at opdage som i hulrum ved sænkede lofter, skunke eller bag tapet. Du kan opdage den skjulte vækst af skimmelsvamp ved at tapetet løsner sig, eller der opstår en muggen lugt i rummet eller ved fodpanelerne.

Skimmel udvikler sig i fugtige miljø. Det fugtige miljø kan forekomme såvel i de synlige som i de skjulte rum. De fugtige miljø opstår typisk, hvor varm rumluft møder kolde flader, eller hvor bygningsdelene opfugtes som følge af indtrængende vand, udsivende vand eller opsuget vand. Skimmelsvamp angreb skyldes ofte vandskader på bygningsdele og er forholdene tilstede i form af fugt, vil den begynde at vokse og brede sig  organisk materialer og trives på bl.a træ, gipsplader, krysfiner, i støv og på tapet samt tæpper.

En langvarig fugtskade på flere uger eller derover vil resultere i skimmelsvampevækst og frigives af sporer til indeluften. Hvis der er vedvarende fugt i en lun væg, der eksempelvis opvarmes på grund af sol eller placering mod fyrrum, kan der udvikles vækst på korter tid, fordi høje temperaturer fremmer væksten.

Hvis du har skimmel i din bolig kan du opleve følgende symptomer som, kløende, rindende øjne, tilstoppeet næse og nysen. Andre symptomer kan nævnes hovedpine, koncentrationsbesvær, træthed, almen utilpashed, irriterede slimhinder, symptomer, der ligner høfeber.

Hvis der konstateres skimmelsvampvækst, er det vigtigt at afklare og afhjælpe årsagen til væksten, brug professionelle for at få udført arbejdet korrekt og til at få fjerne al skimmelvækst samt sikre hurtig udtørring af angrebet områder for at hindre fornyet angreb.

Har i brug for rådgivning eller et uforpligtende tilbud KONTAKT OS.